こんにちは、ジュリです。

 

最近暑い日が続いていますね。そういう日は皆さんも冷たいお酒を飲みたくなりませんか?

実は、弊社では大阪・都島の梅酒屋さんと共に梅酒を輸出したり、イベントに参加したりしております。これからも美味しい梅酒を世界に展開していきます。


さて、今回はこの暑い日にちょうど良い梅酒について、ご紹介します!


江戸の元禄(1688〜1704)にもう梅酒があったということをご存知ですか?1697年に「本朝食鑑」という本に初めて梅酒の作り方が記載されています。よって、この時代の前にすでに梅酒があったということだと考えられます。


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江戸時代(1603〜1868)から梅酒は日本社会にとって、大切なものになりました。今でも梅酒はカクテル、食前酒や食後酒で飲まれています。梅酒の種類は多種多様ですね。よって、全然飽きることはありません!実は自分でも簡単に作れます!また紹介します!

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ちなみに、最近梅酒が人気になっていますが、梅の生産量が変化しておらず、梅が足りなくなった為、市場では梅酒のカテゴリが2つに分れました。以下に原材料を紹介します。

  梅酒: 梅、砂糖、アルコール、酸味料、香料等
  本格梅酒:梅、砂糖、アルコール

 

皆さんも本格梅酒を飲みたくないですか?では、次回の記事も見逃さないでください!様々な情報をお伝えします!

 

興味があれば、以下のサイトに訪問ください!

多種多様な梅酒を取り扱っております!味はもちろんですが、おしゃれなボトルデザインにも是非注目して見てください。プレゼントにもきっと喜ばれますよ!

https://www.umeshuya-singapore.com/

質問や要望がございましたら、ご遠慮なくご連絡ください!

 

今後も暑い日が続くので、お体にお気をつけてください!


では、また来月!

 

ジュリ


Hello everyone!

 

Recently, it is really hot outside… During those days, do you also feel like drinking some refreshing alcohol?

By the way, together with the company Umeshuya based in Osaka, Miyakojima we are exporting Umeshu (plum wine), but also participating in some events. We will continue to offer delicious Umeshu throughout the world.


Then, this time, I am going to introduce Umeshu, the perfect alcohol during those hot days!


Did you know that in the Genroku period during the Edo era (1688-1704), Umeshu apparently already existed? In 1697, the way of making Umeshu is mentioned for the first time in the book called “Honchoushokkan”. Thus, it is thought that Umeshu already existed before this era.

 

Since the Edo era (1603-1868), Umeshu is said to have become important for the Japanese society. Even now Umeshu is drunk in cocktails, as an appetizer or even as a digestif. There are plenty of different types of Umeshu, so you will never loose your interest in it! Actually, it is really easy to make Umeshu by yourself! (I will introduce this later!)

 

By the way, did you know that recently Umeshu is getting really popular but the production of plum is not increasing and not enough to satisfy the demand? Thus, in the alcohol market, Umeshu is divided into 2 categories. Below is the list of the ingredients used for both categories.

             ・Umeshu: plum, sugar, alcohol, acidulants and aromatic additives, etc.

             ・Honkaku (original) Umeshu: plum, sugar, alcohol.

 

What about you? Do you also want to drink some Honkaku Umeshu? Well then, do not miss the next article about Umeshu! I will share with you various information!

 

If you are interested, you can already take a look at the following website!

We are handling a great variety of Umeshu! Of course, those Umeshu are really delicious but please also take a look at the unique design of our bottles. You can also offer them as it makes the perfect present.

https://www.umeshuya-singapore.com/

 

If you have any questions or demands, please do not hesitate to contact us!

 

In the following month, it will still be really hot, so please take care of yourself!

See you next month!

 

Julie