《English》
Water shield is also called 'Nuwana' and 'Numaha',
and familiar with Japanese as food from of old
that it was described in Records of Ancient Matters,
Chronicles of Japan and Japanese poem of thirty-one syllables.
A part of young leaves ( not bloom ) use as eating
and it covers membrane as form of agar so we can enjoy fresh and slippery texture.

In Japan, it lives in swamp of main island of Japan and Hokkaido.
Kyoto has deepth swamp and Hokkaido has the park of deepth swamp and so on.
In fact, it is popular in Yamamoto town,
Akita prefecture and account of 90 percent of all water shield. 

People operate a small boat with only a pole,
it is a summer tradition that people pick young leaves of water shields up politely from water in Akita.
It has a lot of dietary fiber and is recognized the efficacy of a medicine
as lowering a fever, neutraliing a poison, having a weak stomach and so on.

After all, attraction of water shield is slippery texture.
You can enjoy vinegared water shield and soup using faint sweet and smooth texture.
It is just right " bamboo sake", light taste, because of delicate taste.
You must be drinking more and more enjoying pop texture.

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In Sukeroku, we can offer hospitality to be satisfied you in reception
and the best reception to you only the Japanese-style restaurant.
We offer attentive hospitality in order to have a good time in banquets
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when you would like to congratulate on someone birthday and your children quietly.
The leading must be satisfied.
Proprietress of Sukeroku helps you.
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such as a memorial service and a marriage ceremony.
You can enjoy variety daily news in that Sukeroku.

Sukeroku ~a Japanese-style restaurant which offers a sense of the four seasons~
1-20 Takasago-cho, Ogaki city,Gifu, 503-0089, Japan
TEL: 0584-81-1290 / FAX: 0584-75-3355
URL: http://www.sukeroku.com/
Facebook: htpps://www.facebook.com/ryoutei.sukeroku
Page of proprietress: http://chikageokami.jimdo.com/
Proprietress' blog: http://blog.livedoor.jp/chikage_sukeroku/

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《日本語》
ジュンサイは別名ヌワナ(沼縄)、ヌナハ(奴那波)を呼ばれ、
古事記や日本書紀、万葉集 などにも記載があるほど、
古くから食用として日本人に親しまれてきた植物です。
若葉の部分(ひらく前の葉っぱ)を食用とし、寒天状の膜に包まれた、
プリプリする歯ごたえとつるっとした食感を楽しみます。

日本では本州と北海道の沼地に自生しています。
京都では深泥池、北海道では大沼公園の沼地などがありますが、
秋田県の山本町が有名で全国の約9割を占めています。

小さな浮船を竿一本で操り、水中の若葉だけを手作業で一つ一つ丹念に摘み取る姿は、
秋田県の夏の風物詩です。
食物繊維が豊富で、中国医学では古くから、解熱、解毒、胃弱などの薬効が認められています。

じゅんさいの魅力は、なんといってもツルリとした食感。
ほのかな甘味となめらかな舌触りを活かした、酢の物や吸物でお楽しみください。
繊細な味わいには、やわらかな口当たりの『竹酒』もぴったりです。
プチプチと楽しい食感に、お酒も進みそうですね。 
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